Rady a tipy


RADA: Důvod proč se prezentovat na internetu!

Každý podnikatel, který chce získat nové zákazníky by neměl přehlížet fakt, že doba se mění. Časy, kdy se člověk mohl spolehnout na to, že když odvede dobrou práci, lidé si to mezi sebou řeknou a doporučí tohoto člověka dalším, jsou téměř pryč. Doporučení je bez pochyb ten nejlepší způsob reklamy, ale v dnešní době, kdy lidé tráví spoustu času u počítače, namísto toho, aby to bylo se svými přáteli, by se měl každý podnikatel, který chce být úspěšný, této skutečnosti přizpůsobit.

Když si položíte otázku, kde já hledám informace, když něco potřebuji? Jaká je odpověď? Většina si odpoví „internet“ a statistiky (viz. níže) to potvrzují. I

Celý článek...

RADA: Jak si upálit vlasy

Není nad dobrou radu "ODBORNÍKA"  Myslím, že tato rada nepotřebuje ani překlad.

Zdroj: YouTube

 

Svařák - příjemná prevence proti nachlazení a chřipce

Že svařené víno pěkně zahřeje, není žádná novinka. Že ale má skutečně zdravotní účinky, to už zase tak známé není. A jak se vůbec správný svařák připravuje?

Svarak

 

 Nejdříve se podívejme, jak kvalitní víno prospívá zdraví. A potom si můžeme říci, jak postupovat, aby ten náš "svařáček" byl, jak má být.Pro nápoj zvaný "svařené víno" používáme nejčastěji víno červené, na odrůdě a klasifikaci v tomto případě moc nezáleží. Červené víno ‒ ať svařené, nebo "syrové" ‒ má mnoho prospěšných účinků, které jsou obecně známé: čistí cévy, je prevencí chudokrevnosti, zlepšuje trávení, pomáhá při hubnutí.

Méně známé už ale je, že červené víno je velice prospěšné také v chřipkovém období. Má totiž takzvané antivirální a antibakteriální účinky, to znamená, že ničí bakterie (a tedy i streptokoky, původce angíny) a viry (původce chřipek, rým a jiných, zejména sezónních viróz). Že alkohol v těle oslabuje imunitní systém? Některý možná, ale u vína se žádné podobné účinky neprokázaly. Naopak, díky obsahu tříslovin je funkce imunitního systému přímo podporována. Poslední výzkumy opravdu ukazují, že vínem se lze preventivně chránit před virovým onemocněním chřipkou.

To jsou dobré zprávy, že? A teď ještě ten "recept" na správně připravený svařák:

Potřebujete červené víno, samozřejmě.

Také koření, které se do svařeného vína přidává, asi znáte: hřebíček, skořice, citrónová kůra (ta ale není nezbytná ‒ pokud nechcete, nemusí být).

A teď dejte vařit vodu… Ano, vidíte správně, VODU. Vždy použijte přibližně desetinu objemu vína. Když se tedy chystáte připravit svařák z klasické "sedmičky", tedy láhve o objemu 0,75 l, použijte půl až jeden decilitr vody. Do vody vložte koření, řekněme dva dvoucentimetrové kousky skořicové kůry a 6‒8 hřebíčků, případně trochu té zmíněné citrónové kůry.

Když tuto směs důkladně povaříte, získáte zlatavou vonnou esenci. Do ní nalijte připravené víno, důkladně ho oslaďte a ‒ NEVAŘTE. Jenom je třeba tu voňavou léčivou pochoutku pěkně zahřát, maximálně však na 80 °C. To je teplota, při které by vám z vína začal nenávratně mizet alkohol. A to by byla určitě škoda!

Lékaři, lékárníci i hygienici v těchto dnech bijí na poplach, že chřipkové období je tu, že je třeba imunizovat. A mají pravdu. Dejte na ně, imunizujte! Nejraději lahodným svařáčkem…

Autor: Eva Musilová

Dotaz ze dne 11.12.2011: Prosím o radu: kdo opraví posun na žehlícím prkně? Zřejmě jsem z toho mechanismu něco ztratila, nevím...

Moc děkuji Jana

Rada: Vzhledem k tomu, že k vyřešení Vašeho problému jistě budou potřeba další informace, zkuste se podívat do sekce "Hodinový manžel"  http://www.kdomitoudela.cz/katalog-firem/sluzby--remesla/hodinovy-manzel , kde si můžete vybrat nějakého šikulu z Vašeho okolí, který nejen poradí, ale i udělá.

Redakce Kdomitoudela.cz

Vložit radu, tip, dotaz

Máš nápad, radu?
Tak piš!

Jméno a příjmení
Váš e-mail
Váš námět
Zpracování osobních údajů
Vypočítej: =
vyhody-zapisu
  • jednoduchost prezentace
  • rychlost zveřejnění
  • cílenost reklamy
  • obrovský potenciál zákazníků
  • cena již od 170,-Kč/měsíc
  • internet je fenomén dneška
Přidat firemní zápis

fb-02